بدون شک مهمترین گام در مسیر انجام پروپوزال، انتخاب موضوع آن میباشد. با انتخاب درست موضوع است که گامهای بعدی این مسیر علمی تعیین میگردد. بین مسئله، ضرورت انجام تحقیق و… مراحل دیگری هستند که به کمک انتخاب موضوع راحتتر میتوانیم به آنها بپردازیم. نیازی به توضیح نیست که نباید موضوعی را انتخاب کنید که قبل از شما فرد دیگری به سراغ آن رفته است. دراین مطلب قصد داریم به سوال موضوع پروپوزال را چگونه انتخاب کنیم؟ پاسخ کاملی خدمت شما عرض کنیم. با ما همراه باشید.
چند راهکار به منظور انتخاب موضوع پروپوزال
یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری به انتخاب موضوع مناسب برای پروپوزال باید به عنوان یک مهارت نگاه کند. اگر موضوعی مناسب انتخاب کنید، خودتان اثرش را در بیدردسر انجام شدن گامهای بعدی خواهید دید. اما در این باره باید چند نکته خدمت شما ذکر شود. این را بدانید که پروپوزال میتواند از موضوعی آسان و علمی و البته سریع برخوردار باشد. بهتر است درباره موضوع درحد توان خود مطالعه آزاد داشته باشید تا آگاهی و بینش شما د راین باره بیشتر شود. با این حال در ادامه مطلب درباره مهمترین نکات انتخاب موضوع پروپوزال برای شما صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مهمترین نکات در مسیر انتخاب موضوع پروپوزال
با رعایت چند نکته خودتان پی خواهید برد که کارتان برای یافتن موضوع این کار علمی راحتتر است. مهمترین این نکات به شرح زیرند:
- باید به سراغ موضوعی بروید که احساس علاقه نسبت به آن دارید.
- موضوعی که انتخاب میکنید باید به خوبی مورد بررسی قرارگرفته و اطلاعات کافی دربارهاش در دسترس باشد.
- دادههای موضوع مدنظر شما باید به خوبی در دسترس باشند.
- میتوانید در مسیر انتخاب موضوع به سراغ خواندن مطالعات پیشین بروید. با این کار دامنه انتخاب موضوع برای شما گستردهتر میشود.
- میتوانید از استادتان پیشنهاد بخواهید و یا دستورالعملهای او را درقبال پروپوزال مرور کنید.
- در مسیر انتخاب موضوع پروپوزال میتوانید از ایدههای همکلاسیان خود استفاده کنید.
در ادامه چند مرحله ساده را به منظور انتخاب موضوع پروپوزال برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مهمترین مراحل انتخاب موضوع پروپوزال
به منظور داشتن یک پروپوزال قوی باید کاملا حواستان به قوانین و استانداردها جمع باشد. درصورتی که به این مراحل توجه کافی داشته باشید به خوبی میتوانید نسبت به داشتن یک پروپوزال حرفهای امیدوار باشید. پروپوزال با یک تحقیق دانشجویی عادی متفاوت است. به طوری که در تحقیق دانشجویی نیازی به این نیست که وسواس زیادی به خرج بدهید. اما هنگامی که قصد نوشتن پروپوزال را دارید باید نهایت دقت و وسواس را به خرج بدهید. باید از همان ابتدای کار تا آخرین گامهای نگارش مطلب که مربوط به ذکر منابع میشود را با دقت انجام دهید.
اولین گام: به سراغ مقالات لاتین جدید بروید
میتوانید برای انتخاب موضوع به سراغ جستجو بین مقالات لاتین بروید. البته که بهتر است به سراغ منابعی بروید که در خود توان انجام آنها را ببینید. اگر به سراغ مقالاتی که هنوز در ایران کار نشدهاند بروید، احتمالا برد کرده اید. حال در گام بعدی از موضوعات مورد علاقه یک لیست تهیه کنید تا کارتان قدری برای انتخاب موضوع راحتتر شود.
دومین گام: به سراغ موضوعی کلی بروید
وقتی مقالاتی که اساس کار شما را تشکیل میدهند انتخاب کردید، حال نوبت به این میرسد که موضوع را انتخاب کنید. درصورتی که به دنبال یک پروپوزالنویسی بدور از سختی و مشقت هستید، بهتر است که این کار را با تمرکز و حساسیت کافی انجام بدهید. وقتی مطالعه کافی برای انتخاب موضوع داشته باشید، طبیعی است که در این صورت برای ذخیره وقت نیز صرفه جویی کرده اید. میتوانید یک موضوع کلی را انتخاب کنید و کار خود را با آن شروع کنید. هرچقدر موضوع کلیتر باشد، خواهید دید که به اطلاعات بیشتری دست پیدا خواهید کرد.
سومین گام: عنوانتان باید خاص و جدید باشد
حال که برای پروپوزال خود موضوعی کلی انتخاب کردید، نوبت به این میرسد که عنوانی را برایش برگزینید. وقتی عنوان کار علمی شما خاص باشد، داوران متقاعد میشوند که وقت قابل توجهی را برای کار علمی شما اختصاص دهند. شاید این مرحله کمی وقتتان را بگیرد و یا سبب شود که بدلیل رو به رو شدن با انتخابهای مختلف قدری مضطرب شوید. اما نیازی به نگرانی نیست. چون درصورت گذر موفق از این مرحله، مراحل بعدی برایتان آسانتر خواهند شد. بهترین راه این است که ابتدا در انتخاب موضوع حرفهای عمل کنید. سپس از داخل این موضوع عنصر خاصی را استخراج کنید.
چهارمین گام: با خلق یک سوال موضوع پروپوزال خود را ایجاد کنید.
درصورتی که به خوبی موضوع را انتخاب کرده اید، حال میتوانید برای خاص بودن آن به صورت یک سوال تعریفش کنید. انتخاب موضوع به صورت یک سوال کمک میکند که مشخص شود دقیقا دنبال چه چیزی هستید؟ مهمترین سوالاتی که هنگام انتخاب موضوع باید از خودتان بپرسید به شرح زیرند:
- آیا این موضوع مورد علاقه من هست یا خیر؟
- آیا این در انتخاب عنوان از خلاقیت کافی استفاده شده است یا خیر؟
- آیا این عنوان دقیق و جزئی است یا بالعکس خیلی وسیع میباشد؟
- به چه روشی امکان بکارگیری این موضوع در صنعت فراهم است؟
- آیا در ارتباط با این موضوع میتوان مطالبی قابل استناد و موثق را یافت؟
مؤسسه پایان نامه کار با داشتن سالها تجربه در زمینه انجام و نگارش انواع پایاننامه، پروپوزال و مقاله همواره در تلاش هست تا بتواند رضایت جامعه علمی را جذب نماید. شما می توانید تمام امور انجام پایان نامه ارشد در تمامی رشته ها و گرایش ها، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال ، انجام مقاله، انجام پروژه spss، انجام ترجمه و چاپ کتاپ خود را به موسسه پایان پژوه بسپارید تا مانند صدها دانشجوی دیگر در کل ایران این مراحل را با موفقیت به پایان برسانید، کافیست همین الان با شماره 09128589407 تماس بگیرید و یا در واتساپ یا تلگرام پیام دهید.
بدون نظر