هنگامی که در مقاطع ارشد و دکتری به دنبال انتخاب نام برای مقاله و یا پایان نامه خود هستید، احتمالا این سوال برای شما مطرح می‌شود که آیا ممکن است نام مدنظر من برای مقاله را فرد دیگری انتخاب کرده باشد؟ به همین دلیل روی به استعلام نام و موضوع مدنظر میاورید. در این مسیر می‌توانید از پایگاه‌های اینترنتی مختلفی استفاده کنید. دو مورد از این پایگاه‌های علمی مناسب ایرانداک و سیویلیکا هستند. در این مطلب صفر تا صد نحوه جستجو پایان نامه مقاله در ایرانداک، سیویلیکا را خدمت شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

معرفی سایت ایرانداک

ایرانداک نام دیگر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران می‌باشد که از سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را آغاز کرده و ابتدا با نام مرکز اسناد ایران خود را به دیگران معرفی کرد. نام جدید این پژوهشکده از سال ۱۳۸۸ به این مرکز نسبت داده شد. این مرکز علمی به وزارت علوم و فناوری وابسته بوده و ریاست آن دکتر سیرویس علیدوستی می‌باشد. این مرکز به منظور مدیریت علم و دانش و اطلاع‌رسانی در زمینه‌های مختلف علمی فعال بوده است. به علاوه اینکه این منبع اطلاعاتی به منظور مقالات نشریه‌ای و یا مقالات همایشی هم کاربرد دارد. طبق آمارها این پایگاه اطلاعاتی هم اکنون بیش از یک سند علمی را در خود جای داده است.

ثبت نام در ایرانداک

ایرانداک مدتهاست که از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف دانشجویان را در مسیر پیشرفت‌های علمیشان یاری می‌کند. برای نمونه پایگاه اطلاعات گنج یکی از مهم‌ترین این پایگاه‌ها بوده که بین سایر پایگاه‌های علمی ایرانداک محبوب خاصی را داراست. دیگر سامانه معروفی که به این پایگاه علمی ارتباط دارد سامانه شناخته شده همانندجو می‌باشد. علاوه بر دانشجویان، اساتید نیز می‌توانند با استفاده از سامانه همانندجو بررسی کنند که میزان مشابهت پایان نامه و یا پروپوزال دانشجو تحت نظرشان با نمونه‌های قبلی چقدر است.

به بیان بهتر امکان بررسی تشابه اسناد علمی با یکدیکر به کمک سامانه همانندجو فراهم می‌شود. اما سامانه‌های دیگری را نیز می‌توان نام برد که به پایگاه ایرانداک ارتباط دارند. برای نمونه می‌توان به پیشینه پژوهش، اصطلاح نامه، راهنمای پژوهش، پرسش نامه ساز و… اشاره کرد. همچنین پایگاه اطلاعاتی ایرانداک از سال ۱۳۶۱ است که اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت کرده است. همچنین از سال ۱۳۹۰ ایرانداک اقدام به پذیرش دانشجوی دکتری در رشته‌های مدیریت فناوری اطلاعات، علم اطلاعات و نیز دانش‌شناسی و فناوری اطلاعات به منظور انجام پایان نامه کرده است.

پژوهش نامه پردازش و مدیریت اطلاعات

از دیگر امکانات مرتبط با ایرانداک پژوهش نامه پردازش و مدیریت اطلاعات است که به Journal of Information Processing & Management شهرت دارد. از این نشریه می‌توان به عنوان قدیمی‌های علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی در ایران یاد کرد. می‌بینید که ایرانداک به عنوان یک منبع بزرگ اطلاعاتی چه زیرشاخه‌های قدرتمندی را برای ارتقا سطح علمی دانشجویان دارا می‌باشد. نحوه انتشار این پژوهش نامه به صورت فصلی است و این انتشار فصلی از سال ۱۳۵۱ کلید خورده است. البته که سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۱ این قاعده درباره انتشارات محتوای این پایگاه صادق نبود.

انجام پایان نامه معماری ارشد و دکتری (قیمت عالی🔍)
حتما بخوانید

ازاین نشریه به عنوان یک بستر مناسب برای تبادل دستاورد‌های تحقیقاتی می‌توان یاد کرد. به طوری که می‌توانید به خوبی اطلاعات علمی خود را در این بستر نشر بدهید. بخصوص افرادی که در حوزه کتابداری، علوم اطلاعات و نیز فناوری اطلاعات فعالیت دارند، از امکانات این وب سایت می‌توانند به خوبی استفاده کنند. در انت‌ها به این نکته اشاره می‌کنیم که ایرانداک موسسه‌ای دولتی و زیرنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌باشد.

چگونه در ایرانداک به جستجو بپردازیم؟

این سوالی است که مداوم از سوی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری مطرح می‌شود. سرچ در این پایگاه اطلاعاتی گام جدانشدین مسیر علمی دانشجویان فعال در این مقاطع می‌باشد. آیین نامه “ثبت و اشاعع پیشنهادها، پایان نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی در تاریخ ۶ آذر ۱۳۹۵ تمامی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سایر مراکز علمی را موظف کرد که پروپوزال‌ها و رساله‌های علمی و سایر پروژه‌های مشابه را در سایت ایرانداک ثبت کنند. به هر حال شما دانشجویان عزیز بعد از انتخاب موضوع تحقیق باید بررسی کنید که آیا موضوع شما قبلا توسط کسی نوشته شده است یا خیر. به منظور سرچ در ایرانداک باید گام‌های زیر را بردارید:

  • ابتدا با مراجعه به قسمت پیشینه پژوهش اقدام به عضویت در این پایگاه علمی کنید. درصورتی که پیش از این موفق به ثبت نام در این سایت شده باشید، تنها کافی است که آدرس ایمیل و رمز خود را وارد کرده و به حساب کاربری خود وارد شوید.
  • بعد از آنکه گام قبلی را به خوبی برداشتید، حال نوبت به آن می‌رسد که گزینه درخواست پیشینه را کلیک کنید.
  • حال نوبت به وارد کردن اطلاعاتی است که قصد استعلام آن‌ها را دارید. برای این کار اطلاعات را وارد کرده و گزینه ثبت و پرداخت هزینه را بزنید. برای هربار استعلام نیاز است که هزینه‌ای برابر با ۱۵ هزار تومان را پرداخت کنید.
  • در آخرین گام باید انتظار ارسال ایمیل از سوی ایرانداک را بکشید. نتیجه استعلام به صورت یک ایمیل خدمت شما ارسال می‌شود.

معرفی سیویلیکا

دیگر گزینه مناسبی که برای استعلام گرفتن از پیشینه کارهای علمی و تحقیقات از قبل انجام شده مناسب است، پایگاه دانش و یا همان سیویلیکا می‌باشد. این منبع علمی یک پایگاه اینترنتی خصوصی می‌باشد که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده و مهدی وجودی موسس آن بوده است. سیویلیکا با هدف انتشار مقالات و اسناد علمی کشور در داخل ایران می‌باشد. اگر نگاهی به طیف مختلف مقالات موجود در سایت زیر بندازید، پی خواهید برد که ۴ حوزه اصلی فیزیکی و مهندسی، زیست شناسی، علوم اجتماعی و علوم سلامت مقالاتشان در این سایت منتشر شده است.

چگونه پایان نامه بنویسیم؟ مراحل نوشتن پایان نامه 🔍
حتما بخوانید

در این سایت هم به صورت رایگان و هم به صورت خرید اشتراک می‌توانید اقدام به استفاده از امکانات کنید. می‌توانید به صورت رایگان مقاله مدنظر خود را در سایت سرچ کنید. حتی می‌توانید بدون پرداخت هزینه اشتراک به چکیده مقالات هم دسترسی داشته باشید. اما مسئله اینجاست که برای دریافت فایل کامل فرم باید اشتراک این سایت را خریداری کنید. البته در این بین می‌توان برخی از دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر را یافت که به صورت کاملا رایگان مقالات خود را دراختیار کاربران از طریق این سایت قرار می‌دهند.

این سامانه از سال ۱۳۹۴ از بخشی رونمایی کرد که برای طیف وسیعی از کاربران جالب بود. این بخش به رتبه‌بندی مراکز علمی و دانشگاهی کشور و علم‌سنجی آن‌ها می‌پردازد. این سامانه تلاش می‌کند اسناد علمی کشور که بسیاری از آن‌ها به کنفرانس‌ها و همایش‌ها مربوط می‌شوند را نمایه‌سازی کرده و نشر دهد. در ادامه به طور کامل توضیح خواهیم داد که چطور می‌توانید در این سایت به جستجو مقاله بپردازید.

چگونه در سیویلیکا به سرچ مقاله بپردازیم؟

اگر قصد دارید در این سایت به استعلام پایان نامه بپردازید، باید گام‌های زیر را بردارید:

  • ابتدا در همان صفحه اصلی سایت روی گزینه استعلام پایان نامه بزنید.
  • در این صفحه ابتدا کادری به عنوان پایان نامه را رویت می‌کنید. حال وقتی نام موضوع مدنظر را در این قسمت وارد کنید، نتایج جستجوی مشابه نامی که انتخاب کرده‌اید را خواهید دید. این مقالات قبلا توسط دانشجویان دیگر تالیف شده اند.

در این صورت می‌توانید به راحتی پی ببرید که آیا مقاله‌ای درست با موضوع مدنظر شما تا پیش از این نوشته شده است یا خیر؟  امیدواریم این مقاله شما را در مسیر یادگیری نحوه سرچ در ایرانداک و سیویلیکا یاری کرده باشد.

مؤسسه پایان نامه کار با داشتن سال‌ها تجربه در زمینه انجام و نگارش انواع پایان‌نامه، پروپوزال و مقاله همواره در تلاش هست تا بتواند رضایت جامعه علمی را جذب نماید. شما می توانید تمام امور انجام پایان نامه ارشد در تمامی رشته ها و گرایش ها، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال ، انجام مقاله، انجام پروژه spss، انجام ترجمه و چاپ کتاپ خود را به موسسه پایان نامه کار بسپارید تا مانند صدها دانشجوی دیگر در کل ایران این مراحل را با موفقیت به پایان برسانید، کافیست همین الان با شماره 09128589407 تماس بگیرید و یا در واتساپ یا تلگرام پیام دهید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

مجتبی شمسی پورمشاهده نوشته ها

Avatar for مجتبی شمسی پور

سلام من مجتبی شمسی پور هستم و در زمینه پایان نامه ارشد، رساله دکتری، پروپوزال و مقاله تخصص دارم. مقالات تخصصی من رو می تونید در گوگل و در این سایت دنبال کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *